Se numără printre cei care au reuşit, în acest an, să organizeze la Tulcea „Festivalul luminii“, un eveniment ce are loc în întreaga ţară. Este convinsă că Tulcea este un bun centru pentru dezvoltarea unui grup solid de cercetaşi şi nu se lasă până nu reuşeşte.
Tulcea are un potențial foarte mare, este un județ „vizat“ de către Organizația Națională, susţine Roxana. Faptul că avem Delta Dunării și plajă la Marea Neagră constituie un mare plus pentru noi, deoarece multe camp-uri deja au loc în zone muntoase și nu mai este nimic inedit acolo. „Din păcate, ca centru local, nu avem parte de sprijinul de care am avea nevoie. Nu avem lideri adulți care să ne reprezinte, și asta ne face o imagine proastă la nivel național. Însă eu mă zbat să ieșim din această situație, să devenim un centru bine organizat ca orice alt centru din țară“, mai spune eleva. De aceea susţine că Festivalul Luminii a fost o provocare, dar şi o onoare. „Având în vedere situația delicată a centrului nostru, faptul că ni s-a dat undă verde să organizăm, alături de celelalte centre locale, acest important eveniment, constituie un privilegiu“.
Nu a fost extrem de greu: a rezolvat problemele legale, s-au organizat să confecționeze cele 3000 de gulguțe (suporturi pentru lumânări) și au pus la punct programul festivalului, în colaborare cu alți tineri din oraș. „Este nemaipomenit să lucrezi alături de persoane dornice să ofere o mână de ajutor, persoane care se dedică total muncii pe care o întreprind“.
Aceasta este, de fapt, prima ieșire la rampă a centrului tulcean, prima acțiune în care ne prezentăm activitățile întregii comunități.
Acum doi ani s-a apucat de „cercetat“
Se descrie ca fiind mereu „contra“. A învăţat de la tatăl ei că în viaţă nu trebuie să urmezi neapărat „turma“. Astfel, când la ora de dirigenţie a venit un grup de să prezinte activitățile unităț