Potrivit DNA, Consiliul Judeţean Argeş a accesat, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri PHARE, un program de finanţare nerambursabilă în valoare de 900.000 euro, ce avea ca obiectiv reabilitarea sau reconstrucţia a patru unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş, respectiv din municipiile Câmpulung, Curtea de Argeş şi comuna Budeasa. În cererea de finanţare s-a invocat că cele patru şcoli trebuie reconstruite pe motiv că ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie - august 2005, situaţie care, potrivit procurorilor, nu era adevărată.
Pe de altă parte, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat că, în perioada 2006 - 2008, în calitate de preşedinte al Consiliului judeţean Argeş, ar fi pretins şi primit de la inculpatul Cornel Penescu, asociat şi acţionar majoritar la SC Pic SA, sume de bani sau bunuri în valoare totală de 66.588,15 lei, pentru ca instituţia condusă de acesta să achiziţioneze de la SC Pic SA produse alimentare şi nealimentare, în unele cazuri cu nerespectarea procedurilor legale de achiziţie publică. "Suma remisă cu titlu de mită reprezintă aproximativ 10% din valoarea totală a acestor contracte", precizează DNA.
Constantin Nicolescu mai este acuzat şi de faptul că, în luna iunie 2009, l-ar fi determinat pe primarul comunei Stâlpeni din judeţul Argeş, Ion Popa, să nu aplice o amendă contravenţională de 10.000 lei unei persoane care ridicase pe domeniul public o construcţie fără a avea toate avizele necesare.
Procurorii au pus sechestru pe bunurile imobile ale lui Constantin Nicolescu, Grigore Dobre şi Ion Popa, iar dosarul va fi judecat de Tribunalul Argeş.
F. A. Potrivit DNA, Consiliul Judeţean Argeş a accesat, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri PHARE, un program de finanţare nerambursabilă în valoare de 900.000 euro, ce avea ca obiectiv reabilitarea sau reconstrucţia a patru unităţi