George a devenit un talentat interpret la nai după ce în copilărie învățase de la bunicul său să cânte la fluier. În prezent este un artist în devenire.
Pasiunea pentru instrumentele populare a căpătat-o în copilărie de la bunicul său. „Dacă mi-aduc bine aminte, am avut de mic înclinație spre partea artistică. Am copilărit la bunici la Topolog și atunci am învățat să cânt la fluier de la bunicul meu. După ce am intrat la școală mi-am dorit tot timpul să continui să studiez fluierul dar pentru că nu există această specializare la Tulcea, m-am reprofilat“, povestește George.
De la fluier la nai
Astfel, din clasa a V-a, a urmat cursurile Liceului de Artă George Georgescu și a ales studiul unui alt instrument popular, naiul, sub îndrumarea profesorului Emil Tărcatu. „Domnul profesor m-a îndemnat spre acest instrument și a fost un lucru foarte bun pentru că primind ajutorul dumnealui am reușit cât de cât să mă afirm în domeniul artistic. Țin să îi mulțumesc foarte mult“, spune George.
Prima diplomă avea să o obțină la Piatra Neamț la Concursul Internațional de interpretare Emanuel Elenescu, organizat de Liceul local de artă. Mențiunea obținută aici avea să fie prima sa afirmare în public. A urmat în anul 2009 un concurs internațional de interpretare „Viva la musica“ la Zalău, unde a obținut premiul I la secțiunea nai. În același an la concursul „Dobrogea, mândră grădină“ a obținut locul III iar la Olimpiada de muzică de la Bacău a reușit să participe la faza națională, după ce ieșise primul la nivel județean.
În mod firesc, anul următor a participat din nou la concursul de la Piatra Neamț, unde obținea premiul II, în timp ce la concursul „Dobrogea, mândră gărdină“, a impresionat publicul urcând pe primul loc.
În festival la Mamaia
Anul trecut a reușit să obțină locul I la festivalul folcloric „Dorna, plai de joc și cântec“ de la S