În cei 21 de ani cîţi au trecut de la Steaua - Dinamo din '90, sportul a suferit schimbări majore, regulile s-au modificat, ierarhiile sînt altele. Hărţile Terrei arată diferit, trăim altfel din punct de vedere social, politic şi al timpului liber
2 mai 1990 e data ultimei finale de Cupa României disputată între granzii Steaua şi Dinamo, pe fostul "23 August". Au trecut 21 de ani, în care fotbalul, lumea şi România s-au schimbat radical.
Doar două schimbări şi trei arbitri
Imediat după Revoluţie erau vremurile în care nu se puteau efectua decît două schimbări în fotbal. Iar brigada de arbitri era formată doar din trei oameni, un "central" şi doi tuşieri, pentru care nu exista aparatura de comunicare de azi, cu microfoane şi fanioane electronice. În plus, nu exista spaţiu tehnic pentru antrenori.
Mondialul fără ligheane
Finala din '90 avea să dea 15 "tricolori" pentru Coppa del Mondo, primul Mondial liber pentru românii care au putut să vadă, în sfîrşit, o mare competiţie la TVR. Se întîmpla după ani de zile în care zeci de mii de oameni se chinuiau să urmărească meciurile de gală pe ecrane pline cu "purici" şi cu ligheane de aluminiu montate pe blocuri sau pe dealuri pentru a prinde semnalul de la bulgari, unguri, ruşi sau sîrbi. Un eveniment care a prilejuit şi singura confruntare din istorie dintre Hagi şi Maradona, în România - Argentina 1-1.
"Sclava Isaura" şi "Piraţii din Caraibe"
În '90, Richard Gere şi Julia Roberts lansau celebrul Pretty Woman, iar în America erau premierele serialelor Twin Peaks şi Beverly Hills, care aveau să ajungă şi pe micile ecrane de la Bucureşti abia după 4-5 ani. La fel se întîmpla şi cu primul film din seria "Singur Acasă", cu Macaulay Culkin. Astăzi, cinefilii se delectează cu ultima producţie "Piraţii din Caraibe" sau cu ultimul Oscar, "The Ki