Şapte persoane s-au sinucis prin spânzurare de la începutul lunii şi până în prezent. Medicii psihiatrii spun că în ultima perioadă, numărul sinuciderilor a crescut îngrijorător.
Pe 12 mai, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Slatina, a fost găsit spânzurat în gospodăria da de pe strada Mănăstirii din localitate. În aceeaşi zi, la ora 21.05, o tânără de 19 ani, din comuna Fălcoiu, s-a sinucis tot prins spânzurare. Zece zile mai târziu, un bărbat de 47 de ani a fost găsit decedat de paramedicii de la SMURD Caracal, în căminul unui hidrofor din gospodărie. Apoi, pe 23 mai, echipa de căutare-salvare din cadrul Detaşamentului Caracal a intervenit pentru căutarea cadavrului unui bărbat de 49 de ani, din comuna Dăneasa, care s-a aruncat în râul Olt. Zilele trecute, un băiat de 20 de ani, din comuna Valea Mare, şi-a pus capăt zilelor spânzurându-se de un pom. Marţi, un fan al Universităţii Craiova a fost găsit fără suflare în curtea gospodăriei sale din Caracal, iar ieri, o tânără de 21 de ani, din Dobrosloveni, s-a spânzurat în solarul din gospodărie.
Numărul sinuciderilor, mai mare decât cel al accidentelor grave
Medicii de la Serviciul de Psihiatrie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina spun numărul sinuciderilor a crescut. Specialiştii susţin că majoritatea tinerilor care suferă de depresie îşi ascund boala şi refuză să se trateze. “În ultimii ani, numărul sinuciderilor este mai mare decât cel al accidentelor de circulaţie. Şi noi suntem îngrijoraţi de acest fenomen, care este în creştere. În general, tinerii care suferă de depresie nu se prezintă la medic de teama de a nu se vorbi despre ei, de a nu li se afla boala. Îi sfătuim să lase ruşinea, iar atunci când simt că nu le mai place viaţa să meargă la un specialist”, a explicat medicul psihiatru Ion Brătoi.