Cu 30.000 de euro, ei beneficiază de casă, suprafaţă mare de teren, aer curat, utilităţi şi impozite şi taxe de două ori mai mici decât în oraş.
Botoşaniul este cu aproape zece ani în urmă faţă de oraşele mari din ţară în ceea ce priveşte tendinţele imobiliare, susţin agenţii de profil. Zona metropolitană abia acum a început să se dezvolte în adevăratul sens al cuvântului, iar botoşănenii care dispun de lichidităţi vânează proprietăţile aflate la 15-20 de kilometri de municipiu. „În oraş, un metru pătrat ajunge la 80 de euro, pe când la Corni, Curteşti sau Roşiori se vinde cu 5-8 euro metrul pătrat. Depinde de suprafaţă, de deschiderea la şosea, dacă este asfalt şi de utilităţi“, a precizat Cornel Timofte, agent imobiliar.
Condiţii de oraş peste 3 ani
Comunele şi satele din vecinătatea oraşului oferă aceleaşi utilităţi ca municipiul. Majoritatea căilor de acces sunt asfaltate, iar reţeaua de apă este trasă la limita de proprietate. În următorii trei ani zonele limitrofe vor beneficia şi de reţea de gaze.
„În maxim trei ani vom avea toate utilităţile disponibile. Avem apă şi canalizare, iar acum ne ocupăm de reţeaua de gaz. Avem inclusiv televiziune prin cablu, internet şi salubrizare“, a declarat Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.
Naveta - acelaşi timp, aceiaşi bani
În afara costurilor reduse pentru teren, viitorii proprietari din zona limitrofă a oraşului benefiază şi de alte avantaje. „Utilităţile şi impozitele sunt la jumătate faţă de oraş. Pentru un om care să aibă grijă de gospodărie se plăteşte maxim 400 de lei, în timp ce în oraş nu se găsesc decât cu carte de muncă şi pentru sume ce pornesc de la 1.000 de lei“, a adăugat Cornel Timofte. Nici măcar costurile pentru navetă nu reprezintă un dezavantaj.
„În urmă cu doi ani m-am mutat la Cucorăni. Plătesc la fel de mult pe carburant ca