Românul Geo Scripcariu a fost selectat pentru un curs de 10 săptămâni la Singularity University, o prestigioasă instituţie de învăţământ din Silicon Valley, Statele Unite. Într-un scurt interviu pentru evz.ro, Geo explică diferenţele dintre Singularity şi cursurile la o universitate tradiţională.
Scripcariu s-a numărat printre cele 80 de persoane alese pentru cursul de anul acesta. Au fost 1.900 de aplicaţii, din 109 state. Singularity se concentrează pe modalităţile prin care tehnologii de vârf pot fi utilizate pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă astăzi omenirea.
Altfel spus, cu ajutorul realizărilor din domenii ca inteligenţă artificială, robotică, nanotehnologie, biotehnologie, ştiinţa reţelelor, bioinformatică şi medicină se caută răspunsuri la probleme ca epidemiile, poluarea, sărăcia şi criza apei şi a energiei.
Cursul de la Singularity se adresează absolvenţilor de studii superioare. Scripcariu, de exemplu, este absolvent al Facultăţii de Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti, a făcut un master în Managementul Bunurilor Culturale, iar acum e doctorand la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".
Bazele Singularity University au fost puse de un celebru futurolog, Ray Kurzweil, care a şi lansat conceptul de Singularity. Potrivit lui Kurzweil, peste 40 de ani, vom avea parte de o interfaţă revoluţionară între corpul uman şi inteligenţa artificială.
evz.ro: Cum ai aflat de Singularity şi cum ai aplicat?
Geo Scripcariu: Am aflat prin prietenii pe care mi i-am făcut pe Facebook. Am comunicat mult cu Alexandru Celac, un român care a fost la Singularity anul trecut. Am devenit buni prieteni, iar el a insistat să aplic. În martie am trimis aplicaţia, a fost un proces destul de laborios, online, a fost şi un interviu telefonic. Se putea merge şi acolo, la sediul Singularity, d