Un grup de arheologi a descoperit un tunel sub vechiul oraş mexican Teotihuacan care duce spre unul din cel mai bine păstrate secrete ale Americii. Tunelul, descoperit accidental datorită unui "radar" special, duce spre catacombele construite de către culturile mezoamericane, scrie Daily Mail.
O echipă de aproximativ 30 de arheologi lucrează la situl descoperit, coborând trei scări pentru a ajunge la tunelul aflat la 13 metri adâncime. Până în prezent, arheologii au avansat doar 7 metri de-a lungul tunelului la capătul căruia se crede că există trei camere care vor explica multe lucruri despre credinţele acelor civilizaţii. "La capătul tunelului, se află câteva încăperi unde se află, cel mai probabil, rămăşiţele conducătorilor unor vechi culturi mezoamericane. Dacă ni se confirmă bănuielile, poate fi una din cele mai importante descoperiri ale secolului XXI la nivel global", a declarat Sergio Gomez Chavez, un arheolog la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie al Mexicului.
Oraşul antic Teotihuacan este construit din multe labirinturi, palate, temple, piaţete şi "a fost conceput ca o replică a felului în care îşi imaginau civilizaţiile de atunci cosmosul". În ce priveşte tunelul subteran, Chavez crede că era văzut drept o reprezentare a "celeilalte lumi". Arheologii susţin că oraşul a fost construit în preajma anului 100 Î.H. şi a fost locuit vreme de aproape 800 de ani. În plus, Teotihuacan a fost considerat unul din cele mai influente oraşe din America de Nord prehispanică şi a avut, în perioada lui de glorie,o populaţie de aproximativ 200.000 de oameni.
Un grup de arheologi a descoperit un tunel sub vechiul oraş mexican Teotihuacan care duce spre unul din cel mai bine păstrate secrete ale Americii. Tunelul, descoperit accidental datorită unui "radar" special, duce spre catacombele construite de către culturile mezoamericane,