Operatorul de servicii medicale private MedLife, cu afaceri de 40 mil. euro anul trecut, ar putea avea 15% din venituri generate de serviciile de pediatrie, odată cu deschiderea noului spital pe această nişă.
Anterior pediatria aducea în jur de 10% din cifra de afaceri.
"MedLife are o tradiţie în pediatrie, iar în plus cererea în ultima perioadă a fost dublă pentru astfel de servicii", a spus Mihai Marcu, preşedintele MedLife răspunzând la întrebarea legată de factorii care au stat în spatele deciziei de a investi într-o astfel de unitate.
Compania a inaugurat ieri un spital de pediatrie în zona de nord a Capitalei, în urma unor investiţii de 13,5 mil. euro. Unitatea, care are o suprafaţă de 5.200 mp şi 132 de paturi, va genera până la sfârşitul anului venituri de aproximativ 4 mil. euro. Investiţia totală în spital ar putea ajunge la 15 mil. euro.
În cadrul spitalului lucrează 200 de angajaţi, dintre care 163 de medici şi asistente. 40 de oameni au fost mutaţi de la clinica din Griviţa, iar restul au fost recrutaţi pentru acest proiect.
MedLife are în prezent 1.700 de angajaţi, iar până la sfârşitul anului odată cu finalizarea planurilor de extindere compania şi-a propus să ajungă la 2.000.
Proiectele MedLife vizează două spitale, în Braşov (Spitalul MedLife PDR cu 60 de paturi), în Bucureşti (Spitalul de Ortopedie cu 50 de paturi), parte a unui program de investiţii de 45 mil. euro aferent perioadei 2011-2013.
La finalul lunii iulie a acestui an, odată cu finalizarea acestor spitale, compania spune că va ajunge să opereze 450 de paturi. Cea mai mare unitate din reţea rămâne Life Memorial Hospital cu 150 de paturi, însă firma mai are o unitate la Arad preluată în urma unei tranzacţii derulate la începutul acestui an. Separat, compania are şi o reţea de clinici.
"Toate clinicile au creşteri", a mai spus Marcu. El a pre