Multe dintre ciupercile cu virtuţi terapeutice miraculoase provin din Asia. În clinicile din Japonia, ciupercile cu astfel de proprietăţi sunt administrate profilactic sau ca adjuvante în terapia clasică.
Ganoderma lucidum (ciuperca nemuririi), Shiitake (ciuperca longevităţii), Kombucha (ciuperca de ceai) şi Agaricus blazei murill (ciuperca lui Dumnezeu) au o mulţime de indicaţii în afară de cancer, cea mai cunoscută indicaţie a lor. De fapt, microterapia (terapia cu ciuperci medicinale sau cu substanţe pe bază de ciuperci) are aplicaţii ce privesc revigorarea întregului organism. Făcând bilanţul substanţelor nutritive din compoziţia acestor remedii vegetale, specialiştii apreciază că ele sunt superioare legumelor şi fructelor.
Shiitake echilibrează întregul organism
Shiitake este o ciupercă din estul Asiei, săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, fibre solubile şi în polizaharide. Datorită acestor calităţi, ciuperca Shiitake este un aliat al longevităţii, un remediu dovedit în boala canceroasă şi osteoporoză. Cercetătorii japonezi, chinezi şi americani au valorificat ciuperca în numeroase preparate naturiste, eficiente în combaterea unor boli grave, cum ar fi: scleroza multiplă, cancerul de sân şi de colon, hepatitele B şi C, diabetul şi psoriazisul.
Ganoderma, inamicul numărul 1 al cancerului
În Japonia, specialiştii au inclus în mod oficial ciuperca Ganoderma pe lista remediilor care previn şi tratează cancerul. Când este administrată concomitent cu chimioterapia, dă rezultate remarcabile în cazul pacienţilor operaţi de cancer gastric, de colon sau de cancer mamar. În plus, Ganoderma este indicată şi în cazul bolnavilor cu imunitate scăzută şi cu infecţii respiratorii. Specialiştii de la Institutul de Cercetări Ştiinţifice „Foodstuff" al Universităţii din Kyoto apreciază că terapia c