În meciul cu Brazilia am fost demni. Am pierdut, ce-i drept, dar am câştigat la capitolul etică profesională. Nu am cedat pornirilor setimentale, nu l-am lăsat pe Ronaldo să dea gol, chit că era meciul lui de retragere. Asta pentru că noi respectăm fotbalul prea mult.
"Portarul ar fi putut să-l ajute, să-l lase să înscrie", s-a plâns atacantul Neymar da Silva Santos Júnior după meci. Însuşi Ronaldo şi-a cerut scuze în faţa suporterilor că nu a putut să înscrie în cele 15 minute jucate în amicalul cu "tricolorii".
Tătăruşanu, omul care i-a năruit lui Ronaldo ultimele vise, pune, însă, mai presus de simpatia pentru un jucător, deontologia profesională şi cultul pentru spiritul de competiţie.
"N-am venit aici să-l las pe Ronaldo să-mi dea goluri, doar mi-am făcut treaba", a declarat intransigent portarul Stelei.
Exemplară a fost şi comportarea celorlalţi "tricolori". Felul în care au alergat în propriul careu sau în vecinătatea acestuia, modul în care se înţelegeau din priviri când brazilienii făceau pase - pase aşteptând ca Ronaldo să se demarce şi să rămână liber în careu, coeziunea de care au dat dovadă când strigau la Tătăruşanu că atacantul pe cale de a se retrage este nemarcat la un metru de poartă sunt motive de mândrie.
Seriozitatea de care au dat dovadă ai noştri în tratarea meciului serveşte drept model şi pentru de cinci ori campioana mondială Brazilia. Jucătorii naţionalei "Cariocas" trebuie să înveţe că atunci când eşti pe terenul de fotbal, eşti dedicat acestui sport 100%, indiferent că e un meci amical, demonstrativ sau de retragere.
Un lucru pe care "tricolorii" nu s-au sfiit să-l demonstreze şi de care au motive să se mândrească. Mă rog, cei care au şi mers în turneul sud-american... Restul, plecaţi în vacanţă sau prea blazaţi ca să-l fugărească pe Ronaldo pe coclauri braziliene probabil că au simţit aceeaşi mândrie di