Actorul a explicat, pentru EVZ, ce direcţii are la dispoziţie noua specie de mutanţi din \"X-Men: Cei dintâi\". Sursa: REUTERS
1 /.
Lungmetrajul "X-Men: Cei dintâi", care are premiera în România astăzi, marchează revenirea lui James McAvoy pe terenul block-busterului; de altminteri, statutul de celebritate al actorului fusese confirmat de rolul din prima porţie a "Cronicilor din Narnia".
Actorul deţinător de BAFTA şi premiat la Cannes îl interpretează pe profesorul Charles Xavier, liderul de facto al X-Men, jucat de Patrick Stewart în trei filme bazate pe faimoasele benzi desenate.
James McAvoy a detaliat pentru EVZ subiectul lungmetrajului la nivel "macro".
Evenimentul zilei: Se lansează foarte multe filme în această vară. Prin ce e diferit "X-Men: Cei dintâi"?
James McAvoy: Cred că faptul că e un film de epocă (acţiunea se petrece în 1962 – n.r.) este destul de rar când vine vorba de filme de acţiune cu super-eroi. Nu că am fi primii care fac un astfel de film, dar simţul umorului pe care îl are va diferenţia "X-Men: Cei dintâi" de restul lungmetrajelor. Nu e doar un alt film cu supereroi, pentru că există deja un contingent solid de filme despre care ştim că plac publicului. Şi acest film va arăta cum s-a ajuns la asta. Cred că există mereu un interes pentru a vedea cum am ajuns într-o etapă pe care am procesato deja şi am decis că ne place.
Care e subiectul filmului?
Tensiunea care se dezvoltă între două personaje, Erik Lehnsherr, jucat de Michael Fassbender, şi personajul meu, Charles Xavier. La nivel "macro", filmul este despre direcţia în care această nouă specie de mutanţi va merge. Are două opţiuni: să se considere drept următorul stadiu al evoluţiei umane sau drept o specie cu totul nouă în conflict cu omenirea. Cred că Charles se consideră un om evoluat. Iar Sebastian Shaw, interpretat