Parcul Copiilor din Timişoara, lăsat în paragină de ani de zile, a intrat în sfârşit în renovare. Aşa cum este pus pe hârtie, proiectul de refacere a parcului arată extrem de interesant, fiind împărţit în zone tematice, cum ar fi „casa Albă ca Zăpada”, „ţara piticilor şi a uriaşilor”, dar şi „pădurea fermecată” şi „pădurea întunecată”. Lucrarea costă două milioane de euro şi trebuie terminată în şase luni.
Primarul a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de la Parcul Copiilor, iar angajaţii firmelor care au câştigat proiectul sunt deja în parc. Parcul este amenajat după un concept realizat de o firmă germană, iar proiectul tehnic a fost realizat de firma Green Project. Potrivit planului, din vechiul parc, care se întinde pe mai mult de şase hectare, va mai fi păstrat doar amfiteatrul. Noul proiect prevede împărţirea parcului în mai multe zone tematice, fiind gândit un cocept interactiv prin care copilul să fie şi educat, nu doar să se joace.
Buşteni pe apă în „pădurea întunecată”
Una din zonele din parc va fi „pădurea întunecată”. Aici sunt proiectaţi mai mulţi arbori şi alei, iar la un moment dat aleea se termină şi copiii pot merge mai departe doar dacă traversează pe un ponton de buşteni, amplasat pe apă. De asemenea, într-o zonă a parcului, copiii vor trece printr-un tunel de apă, iar în altă parte micuţii vor avea o zonă de caiac. De asemenea, în "ţara piticilor", copiii vor întâlni pitici vorbitori, care îi vor îndruma pe unde să meargă, iar în "lumea uriaşilor" vor fi buburuze-gigant cu care copii se pot juca.
Copiii care vor veni în Parcul Copiiilor se mai pot juca prin „visul zborului”, „zona mirodeniilor” (aici vor fi plante pe care copiii trebuie să le deosebească după miros), „ţara indienilor”, „leagănul cerului”, „câmpia neastâmpăraţilor sau „fântâna din poveşti”. „Proiectul este gândit în aşa fel încât părinţii să f