Astăzi a avut loc recepţia finală a lucrărilor de reabilitare şi dotare a Şcolii Speciale Ajutătoare Balş, investiţie cu fonduri europene. 120 de copii şi 46 de cadre didactice sunt beneficiarii unor servicii educaţionale la standardele minime obligatorii.
Consiliul Judeţean Olt a efectuat astăzi recepţia lucrărilor la Şcoala Specială Ajutătoare cu clasele I-VIII Balş, investiţia fiind realizată printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 2,39 milioane lei, dintre care 1,7 milioane contribuţia nerambursabilă FEDR, 638.854,67 lei contribuţia Guvernului şi 49.472,26 lei CJ Olt.
Standarde minime obligatorii
Beneficiarii acestei investiţii vor fi 120 de copii cu dizabilităţi intelectuale din tot judeţul şi 46 de cadre didactice, care vor avea parte de acum înainte de servicii educaţionale la standarde minime obligatorii. „Este un moment foarte important pentru că reuşim să facem ceva pentru aceşti copii cu probleme de sănătate şi să le oferim o speranţă în viaţă. Este un pas important şi sper să mai facem asemenea lucruri“, a spus Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt la recepţia de astăzi.
Sală terapie tulburări de limbaj
Sală IT
Investiţia a cuprins reabilitarea termică, construcţia unui teren de sport, reabilitarea sălii de sport, grupuri sanitare, centrală, tâmplărie termopan, înlocuirea instalaţiei electrice, racorduri apă şi canalizare, dar şi dotări cu peste 300 de obiecte- echipamente IT, mobilier, aparatură audio/video, laborator fonetic, table şcolare interactive, echipamente de gimnastică şi sistem de evaluare simultană. „Este prima investiţie de acest fel din Balş, este benefică pentru aceşti copii. Ei trebuie să fie recuperaţi şi integraţi în viaţa socială“, a spus Ion Barbu, directorul şcolii.
În prezent, la şcoala bălşeană învaţă 87 de copii, împărţiţi pe clase de 4-6