Comunicatul de presă emis de biroul de presă al Oltchim pe 28.06.2011 arată că directorul general al Oltchim este dispus să accepte doar un proces de privatizare care-i va garanta că nu-şi va pierde poziţia de la Oltchim SA.
Dl. Roibu încearcă să influenţeze momentul privatizării prin amânarea acesteia pe termen nelimitat şi încearcă să afecteze alegerea investitorului care ar putea prelua Oltchim în procesul de privatizare.
Deoarece nu există niciun investitor privat care va tolera lipsa restructurării, implementarea unei strategii nerealiste şi pierderea de capital financiar şi uman al companiei, dl. Roibu rămâne concentrat pe oprirea oricărei încercări de privatizare a Oltchim.
În cazul companiei Oltchim SA, autorităţile române au anunţat privatizarea societăţii de numeroase ori în ultimii 18 ani. Dl. Roibu, ca Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Oltchim SA, a luat parte la fiecare dintre încercările de privatizare a Oltchim SA. Toate încercările s-au încheiat fără finalizarea procedurii de privatizare. Prin urmare, dl. Roibu s-ar putea prezenta mai degrabă ca o persoană care a blocat şi evitat privatizarea cu succes a Oltchim SA, decât ca un facilitator şi expert în realizarea acesteia.
În mass-media, dl. Constantin Roibu, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Oltchim SA, îşi creează imaginea de mentor al privatizării Oltchim, exprimându-şi părerile despre ceea ce este avantajos pentru Oltchim, care companie este un investitor bun pentru Oltchim şi cum sau când ar trebui privatizat. Întotdeauna concluzia declaraţiilor domnului Roibu este că investitorul nu este potrivit (cum se întâmplă şi în cazul PCC SE şi Carlson) sau momentul privatizării nu este bine ales.
Înainte ca PCC SE să-şi fi exprimat interesul de a participa la privatizarea Oltchim, în anul 2007, în timpul înc