Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat sâmbătă seara, la Cluj Napoca, unde a participat la cursul festiv de la Universitatea de Medicină şi Farmacie \"Iuliu Haţieganu\", că numărul redus de fraude de la examenul de bacalaureat nu se datoreaza profesorilor supraveghetori care s-au arătat mai exigenţi ci lui.
"Nu s-a schimbat nimic la nivelul cadrelor didactice dar la sistem de învâţământ s-a schimbat ceva şi anume ministrul. În mandatul meu, lucrurile se fac serios, sistematic şi nu sunt un om care să accepte frauda. Nu sunt obişnuit cu frauda şi pot să vă spun că am nişte probleme de disconfort major, atunci când văd, şi o spun cu dedicaşie, comentatori politici angajaţi de unele posturi de televiziune care se laudă în direct şi la opre de vârf că au fraudat bacalaureatul la fizică", a spus ministrul Funeriu.
Deşi numărul fraudelor de la examenul de bacalaureat a fost mai redus ca şi în anii precedenşi, Funeriu a mai spus că în mandatul lui învăţămăntul românesc se va însănătoşi. "La examenul de bacalaureat şi-au făcut treaba cadrele didactice, şi-au făcut treaba Ministerul Educaşiei. Nu trebuie să facem confuzie între mijloacele pe care le utilizăm şi scopul în care utilizăm aceste mijloace.
Eliminarea de la Bacalaurea a 661 de candidaţi, dublu faţă de anul trecut, nu este deloc fericire. Important este ca România nu se poate însănătoşi decât prin adevăr, decât dacă sistemul educaţional furnizează an de an oameni care ştiu că rezultatele se obţin prin perseverenşă, prin muncă, prin onestitate, şi că frauda nu este o soluţie", a mai spus ministrul.
Fabrica de doctorate pe bandă rulantă s-a redus cu trei sferturi
În prezent, în România există 10.000 de doctoranzi care urmează să susţină tezele de doctorat în baza noilor prevdeeri ale Legii Învăţămăntului. Vremea dcoctoratelor pe bandă rulantă a trecut, susţine Daniel Funeri