Asociaţia „Logic Club" România (Federaţia Româna de Puzzle) are un nou site. Astfel, cei pasionaţi de rebus, jocuri logice sau sudoku pot afla noutăţi din domeniu, pot vedea galerii foto cu echipele României la campionatele mondiale şi pot accesa informaţii din lumea jocurilor logice.
Noul site al rebusiştilor este http://www.geocities.ws/logic-club.
Asociaţia „Logic Club" a fost înfiinţată în 2005, de jurnalistul orădean Stelian - Radu Cacuci, cel care este şi preşedintele asociaţie. El a descoperit jocurile logice în urmă cu aproximativ cincisprezece ani. „Până în 1995-1996, eram compunător de cuvinte încrucişate şi de enigmistică. La 12 ani, în 1977, am publicat primul careu de cuvinte încrucişate în ziarul «Crişana» din Oradea, iar un an mai târziu am debutat în revista «Rebus Flacăra». Am realizat şi câteva zeci de plachete rebusiste (singur sau cu un alt rebusist orădean, Dănuţ Onofrei), rubrici rebusiste în presă sau la TV, am organizat concursuri de dezlegări", povesteşte Stelian-Radu Cacuci. El spune că Asociaţia „Logic Club" România, fondată în 2005, care este practic Federaţia Română de Jocuri Logice, are acum în jur de 150 de membri. Chiar dacă România a pierdut statulul de membru WPF, rezultatele jucătorilor români de puzzle sunt omologate în clasamente oficiale ale federaţiei mondiale.
Prezenţi an de an la mondiale
De altfel, rebusiştii români sunt aproape nelipsiţi la campionatele mondiale din domeniu. „În anul 1997 m-am calificat, pentru prima dată, în echipa României care a participat la World Puzzle Championship (Campionatul Mondial de Puzzle - WPC) din Koprivnica, Croaţia. «Tehnica» dezlegării jocurilor logice am învăţat-o de la un rebusist orădean, Emeric Lorincz, şi el component al echipei României", îşi aminteşte Stelian-Radu Cacuci. An de an, România a participat cu echipa naţională la Campionatele Mondiale, între