Absolventii de liceu care vor sa devina doctori, asistenti, stomatologi ori medici veterinari pot opta si in acest an pentru o gama larga de facultati. Din cauza promovabilitatii scazute la bacalaureatul din acest an, multe facultati vor organiza si sesiuni suplimentare in luna octombrie.
Universitatile la care se pot studia discipline din Sanatate si-au prezentat deja oferta educationala pentru anul universitar 2011-2012 si isi asteapta bobocii.
Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitati de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca va avea, de la 1 octombrie, 370 de studenti. Dintre acestia, 200 vor fi mai putini norocosi si vor avea de platit taxele de studiu. Taxa de admitere este de 120 de lei pentru toate specializarile. Taxa de studiu este de 3.000 lei pentru specializarea Medicina veterinara, 2.700 lei pentru specializarea Controlul si securitatea produselor alimentare, iar pentru specializarea Medicina veterinara (limba engleza), taxa anuala este de 4.500 de euro.
Tinerii nu vor sustine un examen, admiterea facandu-se pe baza de dosar. Pentru media finala se va tine cont atat de nota obtinuta la examenul de bacalaureat, cat si de notele din cei patru ani de studiu. O pondere mai mare o va avea media de la biologie, obtinuta de tineri in ultimul an de liceu.
Criza de studenti cauzata de rezultatele dezastruoase de la bacalaureatul din acest an isi spune cuvantul. Conducerea universitatii ia in calcul posibilitatea ca locurile sa nu fie completate, organizandu-se, astfel, o sesiune suplimentara de admitere si in toamna.
Absolventii de liceu care au reusit sa treaca de examenul de maturitate pot opta si pentru Facultatea de Medicina Veterinara din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, viitorii studenti putandu-se specializa pe domenii precum