După ce a propus vânzarea Cazinoului Constanţa, primarul Radu Mazăre s-a răzgândit. El a decis scoaterea de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local a proiectului privind scoaterea la licitaţie a imobilului-simbol.
Edilul a luat această decizie după ce zeci de constănţeni s-au prezentat în sala unde avea loc dezbaterea, în încercarea de a-l convinge să renunţe la înstrăinarea monumentului de arhitectură. „Primarul a ajuns să vândă emblema oraşului ca pe o batistă! Dacă spune că nu are bani, avem noi o sugestie: să nu mai dea pachete bătrânilor sau să acceseze fonduri europene!", a spus Marta Savu, o localnică.
Dă click pe poze pentru o scurtă istorie în imagini a Cazinoului Constanţa
În cele din urmă, edilul a cedat. „În calitate de iniţiator al proiectului, propun amânarea lui până la şedinţa viitoare, timp în care vom face un sondaj, să aflăm ce vor constănţenii", a spus Mazăre. Primarul a ţinut să le spună celor prezenţi că vânzarea Cazinoului Constanţa ar aduce două beneficii: încasarea de bani la bugetul local şi repararea edificiului pe banii investitorului. „Îl repară şi-i redă splendoarea şi avem şi noi cu ce să ne lăudăm, aşa cum are Dubaiul - Burj Al Arab şi cum a avut New York-ul - World Trade Center", a declarat Mazăre. Potrivit acestuia, reparaţia ar ajunge la peste 10 milioane de euro.
Consilierii votează vânzarea Cazinoului din Constanţa. Spune-ţi aici părerea! GALERIE FOTO
Primul Cazino al Constanţei a fost ridicat în anul 1880, după ce Dobrogea a redevenit provincie românească. A fost distrus în anul 1891 de o furtună puternică şi refăcut în 1893. Istoria actualei clădiri începe în 1903, când arhitectul francez Daniel Renard este angajat de primarul liberal Cristea Georgescu şi de prefectul Scarlat Vârnav să proiecteze o clădire care să le poată concura pe cele de pe Riviera franceză. Specialiştii în imobiliare