Aproape că nu există politician din opoziţie care, în aceste zile, să nu-şi fi spus părerea despre examenul de bacalaureat. Şi Vanghelie, şi Marga, şi Aura Vasile, şi Ecaterina Andronescu, toţi au avut ceva de spus.
O singură insulă de tăcere: preşedintele PNL, Crin Antonescu. M-am uitat în baza de date a mai multor agenţii de presă: nimic. Am citit monitorizările emisiunilor de televiziune: omul n-a fost nici măcar la săptămânala şuetă televizată din curtea amicului său Dan Voiculescu. De peste o săptămână, conducerea PNL absentează, de facto, de la orice dezbatere publică. Doar PSD a avut iniţia tiva proiectului de lege privind confiscarea extinsă a averilor. Comunicatul de presă referitor la decizia Tribunalului Bucureşti de a-i acorda despăgubiri de 160 de milioane de euro omului de afaceri Costică Costanda a fost semnat de Victor Ponta şi de şeful PNL Bucureşti, Andrei Chiliman. Biroul Permanent al PNL a intrat în vacanţă de aproape două săptămâni. De luni, 27 iunie, agenţiile de presă sau site-urile de ştiri nu mai înregistrează nicio activitate publică a preşedintelui PNL, Crin Antonescu.
Nu sunt eu însumi vreun workaholic şi nici nu sunt un admirator al celor care lucrează câte 12 ore pe zi, şapte zile din şapte. Concediul de vară ar trebui înscris, după opinia mea, pe lista drepturilor fundamentale ale omului. Îi antipatizez, pur şi simplu, pe politicienii care fac paradă cu programul lor extins de lucru. Nu cred nici în sinceritatea şi nici în eficienţa lor. În sfârşit, partidele fiind organizaţii private, este dreptul suveran al conducerii PNL să-şi ia câte zile libere doreşte. Dar, în cazul special al lui Crin Antonescu, cred că ar trebui făcute câteva menţiuni. În primul rând, ce poţi să crezi despre un politician care, deşi criticat constant pentru faptul că este în fruntea listei de absenteişti din Senatul României, continuă să-ş