Performanţele pugilistului român nu se bucură de popularitatea meciurilor de fotbal. Însă Bute vrea să-şi scoată fanii în Piaţa Universităţii. Sursa: VLAD STĂNESCU
Când echipa naţională de fotbal juca meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European din 2008, împotriva Olandei (pierdut cu 0-2 de români), terasele din centrul istoric al Capitalei se băteau în oferte pentru ceea ce numeau "ziua cea mare". În Piaţa Con stituţiei, autorităţile au amplasat chiar un cort care adăpostea un ecran gigant, în care oamenii s-au adunat buluc.
"Nu o să iasă lumea în Piaţa Universităţii pentru Bute"
Cu o zi înainte de meciul lui Lucian Bute împotriva francezului Jean Paul Mendy, niciunul dintre zecile de baruri şi terase de pe Lipscani nu s-a încumetat să facă o "seară Bute". "Pe ce e meciul?", ne-au întrebat mulţi dintre managerii ori şefii de sală cu care am vorbit. "Deci pe ProTV. O să dăm pe meci, dacă o să ceară oamenii", a fost răspunsul pe care l-am primit din partea celor mai mulţi. Cât despre ecrane gigant, singurii care au decis să transmită meciul sunt managerii magazinului Cocor.
"Să fim serioşi, nu o să iasă lumea în Piaţa Universităţii pentru Bute. Nu zic că nu ar merita, însă românul rezonează doar la fotbal", spune unul dintre patronii de baruri din centrul Bucureştiului.
"Dacă locuia la Galaţi, poate era eroul nostru"
Omul de publicitate Bogdan Naumovici are explicaţia lui pentru această diferenţă de interes: "Bute boxează pentru prima dată în România. El este un erou pentru canadieni, acolo nu poate să iasă pe stradă că vin toţi şi îi cer autografe, îi dau flori. Ştiu astea de la Adrian Fetecău (n.r. - comentator de box). În România, nu a fost atât de promovat, românii nu îl asociază încă pe deplin cu un erou. Poate dacă locuia la Galaţi ...".
Cu lipici