După câteva luni în care a obişnuit investitorii cu randamente spectaculoase, de multe ori de 100%, cotaţia "Oltchim" (simbol OLT) şi-a mai domolit creşterea.
În perioada 7 iunie - 7 iulie, titlurile OLT au urcat cu 20,24%.
Cifra de afaceri a combinatului a ajuns, în primul trimestru din acest an, la 464,691 milioane lei, în creştere cu 94%, faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului precedent.
"Oltchim" şi-a redus semnificativ pierderile, în primul trimestru al acestui an, de la 52,8 milioane de lei, cât a raportat în perioada similară a anului trecut, la 2,64 milioane de lei, ajungând să lucreze la 40-45% din capacitate, faţă de 20%, în primul trimestru din 2010.
Compania are un capital social de 34.321.138 lei, divizat în acţiuni cu valoare nominală de 0,1 lei/titlu.
Indicii bursieri au înregistrat evoluţii mixte în perioada analizată.
Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, a urcat cu 0,71%.
Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 0,33%, iar indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a pierdut 0,43%.
La capitolul fonduri de investiţii, "Raiffeisen Prosper" a avut cea mai bună performanţă, aducând investitorilor un profit de 0,49%.
Tradiţionaliştii care au preferat, pe 7 iunie, să constituie depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank" au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci nu s-au dovedit inspiraţi. Aceştia ar fi raportat scăderi ale câştigurilor de 0,67%, dacă ar fi optat pentru "Piraeus Bank".
Cei care au preferat să-şi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat pierderi de 1,29%.
Cotaţia aurului a câştigat 1,05% în perioada analizată. BNR a afişat un curs de aproximat