Contractul încheiat de Primăria Sectorului 2 al Capitalei cu firma Supercom, în vederea ridicării mașinilor parcate ilegal, va expira pe 29 iulie. Primăria a anunțat că va organiza o licitație pentru concesionarea serviciului pentru 10 ani. Sursa: Marius Nica
Poliţia locală a sectorului 2, instituţie subrdonată primăriei, va organiza, în 16 august, o licitaţie deschisă pentru concesionarea serviciului.
Astfel că, de pe data de 29 iulie nici o mașină parcată ilegal în sectorul 2 al Capitalei nu va mai fi ridicată până ce autoritatea locală nu va angaja o altă firmă.
Cine va câștiga licitație, va avea dreptul să ridice autoturismele parcate ilegal timp de 10 ani. Pe lângă mașinile mici, societatea va putea ridica și remorcile, potrivit unui anunț de licitație postat pe site-ul public de achiziții publice.
Achiziția a fost adoptată de Consiliul local al Sectorului 2 al Capitalei pe data de 2 iunie, iar potrivit hotărârii Primăriei îi va reveni un procent de minim 10% din încasările firmei. Banii, ar urma să fie investiți pentru amenajarea de noi parcări.
300 de lei, ”prima taxă” pentru ridicarea mașinii
Conform documentației de atribuire a contractului, vor fi tarife maxime pe care societatea le va putea percepe pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor, iar depozitarea în primele 24 de ore de la ridicare este gratuită.
Astfel, pentru o mașină mică se va achita 300 lei: 150 lei pentru ridicare şi 150 lei pentru transport. Și, după 24 de ore de depozitare, suma crește cu încă 150 lei în fiecare zi.
Pentru maşinile cu masa între 2.500 şi 3.500 kg, tariful de ridicare este de 240 lei, tariful de trasnsport tot 240 lei, iar depozitarea pe zi, după primele 24 ore, este 360 lei.
Pentru vehiculele cu masă peste 3.500 kg tariful de ridicare este de 720 lei, tariful de trasnsport 1.080 lei, iar depozitarea pe zi,