O rulotă cu încălzire, toaletă cu duş, aragaz şi mobilier adecvat costă circa 8.000 de lei. EVZ îţi arată care sunt paşii pentru a achiziţiona o casă pe roţi bună şi o listă cu campingurile din România.
1 /.
În România circulă aproximativ 13.600 de rulote. Cei mai mulţi le folosesc pentru turism, însă rulota poate fi o soluţie pentru cazarea muncitorilor pe şantier sau, cu ceva modificări, pentru un magazin rulant.
Deşi mulţi o asociază cu minimul de confort, e bine de ştiut că o rulotă de 2.000-3.000 de euro ar trebui să îţi ofere centrală termică, boiler, toaletă cu cabină de duş şi mobilier modern. Ideea este să ştii să o alegi, iar EVZ a cerut câteva sfaturi preşedintelui Asociaţiei Caravan Camping Club, Nelu Predonu.
Maşinile pe motorină, ideale pentru rulote
Înainte de a alege o rulotă, trebuie să te gândeşti ce maşină ai. "Îţi trebuie ceva puternic. Bine e să-ţi iei pe motorină, pentru că are cuplu mare. O maşină cu motor diesel de 1.900 cmc e excelentă", spune Predonu. Însă aceste detalii nu trebuie să te sperie. Există şi rulote pentru Logan, mai uşurele. Tot ce trebuie să faci este să te uiţi în talonul maşinii şi să vezi cât poate tracta. De exemplu, cu un Logan 1,6 şi 85 CP poţi trage o rulotă care cântăreşte o tonă. De asemenea, nu uita că legea prevede clar: vehiculul trăgător trebuie să fie mai greu decât rulota.
Cel mai bine ar fi ca, atunci când mergi să-ţi cumperi rulotă, să iei cu tine un om care are deja una. Dai de ei pe site-uri de profil: caravancampingclub.ro, clubrv.ro şi campervan.ro sunt cele mai mari. Însă, dacă va trebui să te descurci singur, fii atent la următoarele detalii!
VECHIME. Întrucât multe dintre rulote sunt folosite sezonier, criteriul acesta nu e atât de important. "Poţi să iei una de 20 de ani, din Germania sau Olanda, care rulează impecabil", spune Predonu. Totuşi, nu cumpăra o rulotă mai