Într-o declaraţie publică, Rebekah Brooks a menţionat că se simte \"profund responsabilă pentru oamenii pe care i-a rănit\". Ea a fost redactor-şef al săptămânalului britanic \"News of the World\" în perioada în care jurnaliştii au ascultat ilegal telefoanele familiei fetiţei răpite şi apoi ucise, Milly Dowler. Sursa: Reuters
Anunţul vine la câteva zile după presiunea exercitată asupra sa pentru a demisiona, în urma scandalului declanşat de interceptarea ilegală a telefoanelor de către publicaţiile trustului, realtează BBC.
"Vreau să-mi cer încă o dată scuze pentru ceea ce ştim acum că s-a petrecut", a spus Rebekah Brooks. "Am crezut că acţiunile corecte şi responsabile ne vor conduce prin arşiţa crizei. Oricum, dorinţa mea de a rămâne la suprafaţă a făcut ca dezbaterile să se concentreze asupra mea", a continuat ea. "Este doar un mod de a abate atenţia de la toate efoturile pe care le-am făcut pentru a corecta greşelile din trecut", a conchis jurnalista.
Brooks (43 de ani) a lucrat pentru compania News International timp de 22 de ani şi a cedat, în cele din urmă, presiunilor internaţionale care s-au făcut asupra firmei, în ultima vreme.
FBI anchetează implicaţiile din SUA
FBI a lansat o investigaţie a companiei News Corporation, deţinută de magnatul media Rupert Murdoch, după ce au fost date publicităţii informaţii legate de faptul că angajaţi sau asociaţi ai acestei firme au încercat să intercepteze conversaţiile telefonice ale supravieţuitorilor sau ale rudelor victimelor din atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.
"Cunoaştem aceste acuzaţii şi le vom investiga", a declarat o sursă FBI pentru CNN. "Vom cerceta toate pistele posibile legate de angajaţii sau asociaţii News Corporation, de la vârf până la oamenii de serviciu, pentru a determina dacă au fost sau nu încălcate prevederile legale", a mai spus sursa citată.
"Este,