Mogulul media susţine că nu era la curent cu ce se întâmpla la „News of the World“. Moartea jurnalistului Hoare a picat la momentul nepotrivit. Scotland Yard a angajat la biroul de presă 10 persoane care au lucrat pentru imperiul media condus de Rupert Murdoch.
„Recunoaşteţi că sunteţi în cele din urmă vinovat de acest fiasco?", a fost una dintre întrebările puse de parlamentarii britanici lui Rupert Murdoch, audiat alături de fiul său, James. „Nu. De vină sunt oamenii în care am avut încredere şi i-am pus să conducă" publicaţiile, a fost răspunsul prompt al magnatului australian, care a precizat totuşi că niciodată nu s-a simţit „mai umilit" ca ieri. Pe parcursul audierii, Rupert Murdoch (80 de ani) a jucat cartea neştiutorului. A susţinut că nu era la curent nici măcar cu mărturia fostei directoare a News International, divizia britanică a News Corporation, Rebekah Brooks, care în 2003 a recunoscut în faţa parlamentarilor că a plătit poliţişti în schimbul informaţiilor primite.
La două dintre întrebări, Rupert i-a direcţionat pe parlamentari către fiul său, afirmând că acesta poate să răspundă. Murdoch a motivat că firma sa are în jur de 53.000 de angajaţi, astfel că îi este greu să urmărească activitatea tuturor. El a explicat că discută foarte puţin cu editorii săi, de aceea nu a fost informat nici măcar atunci când „News of the World" a plătit despăgubiri uriaşe unor persoane ale căror telefoane au fost ascultate de jurnalişti. Referitor la acuzaţiile privind interceptarea rudelor victimelor de la World Trade Center, Murdoch a precizat că nu există nicio dovadă în acest sens. Tot ieri urma să aibă loc audierea lui Rebekah Brooks.
Sacrificarea fiului?
Chiar dacă a fost o strategie pusă la cale de avocaţi, faptul că Rupert Murdoch l-a lăsat pe fiul său să răspundă la unele întrebări în locul lui a realimentat speculaţiile privin