Dacă la Bac rata de promovabilitate a fost de 39,9%, la titularizare doar 25% dintre candidaţi au luat note peste 7 Dascălii care n-au reuşit să obţină nici măcar o notă de trecere susţin că subiectele au fost dificile, dar nici nu s-au pregătit aşa cum trebuie, cu toate că unii dintre ei au fost suplinitori ani la rând.
În timp ce la examenul de Bacalaureat rata de promovabilitate a fost de 39,9%, dascălii au dovedit că nu au fost pregătiţi aşa cum trebuie pentru titularizare, aproximativ 25% dintre candidaţi reuşind să obţină peste 7.
În schimb, a „plouat" cu note mai mici de 5, spre dezamăgirea profesorilor care ar fi putut scăpa de ruşinea publicării la avizier, dacă ar fi părăsit sala de concurs după o oră.
Este şi cazul lui Cristinel Samoilă, care a obţinut numai 4,85 la disciplina educaţie fizică şi sport, cu toate că a activat la catedră ca şi suplinitor câţiva ani la rând.
„A fost un singur post, iar concurenţa acerbă. Recunosc că nu am venit tocmai pregătit, deoarece am vrut mai mult să văd cum sunt subiectele. Totuşi, am depus contestaţie, în speranţa că voi obţine minim 5 şi astfel voi putea fi din nou suplinitor", îşi justifică dascălul nota ruşinos de mică.
N-au lipsit nici notele de 1 şi 2, o profesoară de limba engleză, cu o activitate didactică de 33 de ani, obţinând doar 1,30.
Află mai multe amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.
Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.