Deși în țară funcționează deja 39 centre de permanenţă, care au fost înfiinţate după ce au intrat în vigoare noile norme ale Ministerului Sănătăţii, la Arad nu există niciunul.
Cele mai multe centre de permanenţă au fost deschise în judeţul Botoşani (7) şi în judeţul Satu Mare (6). În Teleorman au fost înfiinţate patru centre, în timp ce în judeţele Hunedoara, Braşov şi Vâlcea au fost organizate câte trei astfel de unităţi. În Mureş, Galaţi şi Sălaj au fost înfiinţate câte două centre de permanenţă, iar în Giurgiu, Brăila, Cluj, Argeş şi Bihor câte un centru.
Din păcate, în judeţul Arad nu există nici un astfel de centru, în ciuda faptului că s-au depus multe cereri pentru înfiinţarea lor.
„Ideea înfiinţării unor astfel de centre de permanenţă, care să fie puse la dispoziţia pacienţilor la orice oră din zi sau din noapte, este una foarte bună. Personal, depun cereri de înfiinţare a unui astfel de cabinet încă din anul 2008. Nu ştiu care este motivul pentru care nu au fost luate în seamă, având în vedere că secţiile de primiri urgenţe din cadrul unităţilor sanitare sunt, de multe ori, copleşite de numărul foarte mare de solicitări cu care sunt nevoite să se confrunte aproape zilnic“, a declarat dr. Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Arad.