Şapte staţiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre generează venituri anuale de 700 de milioane de euro. Românii contribuie cu un sfert, iar ponderea este în creştere.
Drumul a durat şapte ore, dar numai pentru că m-am bazat exclusiv pe GPS, care era setat să aleagă ruta cea mai scurtă şi care m-a condus pe drumuri secundare, pline de gropi, şi nu pe autostradă. Oboseala şi micile neplăceri pe care le-am avut pe drum - nu am putut cumpăra rovinieta de la vamă, pentru că nu era nimeni la ghişeu, şi am fost nevoit s-o achiziţionez de la o benzinărie, la preţ dublu şi fără bon fiscal - au dispărut ca prin farmec odată ce am ajuns la hotelul din staţiunea bulgară Sunny Beach.
Un valet ne-a cărat bagajele până în cameră, ca în filmele americane. Şi, tot ca în filmele americane, i-am dat o bancnotă - cinci leva, aproximativ 2,6 euro. Citisem undeva că taxa pentru acest serviciu se stabileşte în funcţie de numărul de bagaje: o unitate monetară pe bagaj. Au fost singurii bani pe care i-am scos din buzunar, în incinta hotelului, pe tot parcursul sejurului de şapte zile, timp în care am fost înconjurat de turişti care vorbeau, pe lângă limba română şi rusă, germană şi engleză.
Află de pe forbes.ro de ce aleg românii să meargă în concediu ...prin vecini şi câţi au ales ca destinaţie de vacanţă Bulgaria
Vezi pe forbes.ro o galerie foto cu "perlele" turismului bulgăresc
Vezi în slideshow care au fost încasările bulgarilor din cazare pe regiuni
Noul număr „Forbes România", de luni, 25 iulie, la chioșcuri în care mai puteţi citi:
Noul eldorado. În primele luni de după căderea Lehman Brothers, când România descoperea pe propria piele ce înseamnă o criză financiară internaţională, consultanţii din domeniul strategiei păreau liniştiţi. Aflaţi în permanent contact cu colegii lor din Londra sau Frankfurt, strategii româ