Investiţia pentru o staţie de îmbuteliere este mai mică decât factura anuală. Oxigenul medical produs de unitate ar putea fi livrat şi la Spitalul Municipal Roman.
Spitalul Judeţean Neamţ achită anual pentru oxigenul medical o factură de 1,3 milioane de lei, la care se adaugă şi penalizări pentru neplata la timp. Asta în timp ce investiţia necesară pentru construirea unei staţii de îmbuteliere este de 1,2 milioane de lei.
Din acest motiv, Gabriela Zamfir, managerul unităţii spitaliceşti, i-a propus preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Vasile Pruteanu, să aloce fonduri pentru acest proiect care înseamnă renunţarea la furnizorul de oxigen. „Este o idee mai veche, pe care eu am preluat-o, pentru că este simplu să faci un calcul. Oxigenul medical ne costă 1,3 milioane de lei pe an. Avem facturi restante din 2010, pentru care furnizorul ne cere penalităţi. Investiţia pentru realizarea unei fabrici proprii s-ar amortiza în mai puţin de un an“, a declarat Gabriela Zamfir.
Vor face un Proiect
Oxigenul îmbuteliat la Piatra Neamţ ar putea fi livrat şi la Spitalul Municipal Roman, consideră preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu.
„Din analiza situaţiei Spitalului Judeţean am constat că aprovizionarea cu oxigen medical se face de la un distribuitor care taxează anual cu 1,3 milioane de lei produsul livrat. Am dispus să se realizeze un proiect pentru realizarea unei fabrici proprii de oxigen, mai ales că îl vom putea distribui şi la Spitalul Roman. Cred că în Consiliul Judeţean vom găsi resursele necesare, care se cifrează la circa 1,2 milioane de lei“, a declarat Vasile Pruteanu.
Managerul Spitalului Judeţean nu are în vedere însă anularea externalizării unor servicii, cum ar fi spălătoria şi serviciul de pază, ci, din contră, se gândeşte la externalizarea bucătăriei. „În Comitetul Director s-a dezbătut problema externalizării bucătăriei, î