Curtea de Conturi a efectuat un control la Primăria Oradea, ajungând la concluzia că municipalitatea orădeană trebuie să recupereze de la angajaţi 1,2 milioane de lei, bani acordaţi ca drepturi sociale. Gheorghe Bejan, liderul Sindicatului Civica, al funcţionarilor din PO, a declarat că actul de control va fi contestat, la timpul potrivit.
Ovidiu Sim, în vârstă de 33 de ani, lucrează la compartimentul autorizări reţele din cadrul Instituţiei Arhitectului-Şef, din Primăria Oradea (PO), în calitate de consilier asistent. Deşi a studiat cinci ani la facultate, a facut un masterat în administraţie publică şi are deja o experienţă de aproape şase ani în administraţia publică, în prezent câştigă 1.200 de lei, pe lună. „Dacă nu voi mai primi drepturile sociale, voi rămâne cu un salariu de numai 900 de lei", a spus Ovidiu Sim. „Am înţeles că eu ar trebui să returnez între 5.000 şi 6.000 de lei, pentru banii primiţi în 2010. Nu am cum să fac rost de aceşti bani, sper să nici nu fie nevoie", a spus consilierul. Acesta a explicat că drepturile sociale sunt legale, aşa cum în sistemul privat se oferă bonuri de masă.
Vor face contestaţie
Gheorghe Bejan, liderul Sindicatului Civica, al funcţionarilor din PO, a declarat pentru „Adevărul de Transilvania" că nu se va ajunge la restituirea acestor drepturi salariale. „La momentul potrivit, vom contesta actul de control", a spus Gheorghe Bejan. Acesta a precizat că aproape jumătate dintre salariaţii primăriei încasează lunar sub o mie de lei şi că diminuarea salariilor ar duce la demisii în masă.
Citeşte astăzi în „Adevărul de Transilvania” de ce Curtea de Conturi consideră nelegale drepturile sociale primite de către funcţionarii primăriei orădene.