Banca Credit Suisse va desfiinţa circa 2.000 de locuri de muncă după ce evoluţia negativă a operaţiunilor de trading şi aprecierea francului elveţian au afectat rezultatele financiare din trimestrul al doilea, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Băncile de investiţii din întreaga lume au fost afectate de activităţile slabe de trading, din cauza problemelor legate de datorii din zona euro şi Statele Unite, dar şi a noilor reglementări care obligă băncile să deţină un capital mai mare pentru a se proteja de eventuale şocuri.
Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveţia, intenţionează să reducă circa 4% din forţa de muncă, dintr-un total de 50.700.
Veniturile grupului au scăzut cu 76% faţă de primul trimestru, la 595 milioane de franci elveţieni (742,6 milioane dolari), comparativ cu un declin mediu de 27% în cazul băncilor americane şi de 36%-37% în cazul UBS şi Deutsche Bank.
Problemele de pe piaţa financiară au determinat un val de concedieri în industria bancară, inclusiv la Standard Chartered, Lloyds, Goldman Sachs şi UBS.
Sky News a relatat joi că HSBC ar putea desfiinţa peste 10.000 de posturi.
Profitul net al Credit Suisse a scăzut în trimestrul al doilea cu 52%, la 768 milioane de franci elveţieni (957,6 milioane dolari), sub estimările analiştilor, de un miliard de franci.
În primele şase luni, profitul net al grupului a scăzut cu 48%, de la 3,6 miliarde de franci elveţieni la 1,9 miliarde de franci elveţieni (2,36 miliarde dolari). Banca Credit Suisse va desfiinţa circa 2.000 de locuri de muncă după ce evoluţia negativă a operaţiunilor de trading şi aprecierea francului elveţian au afectat rezultatele financiare din trimestrul al doilea, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Băncile de investiţii din întreaga lume au fost afectate de activităţile slabe de trading, din cauza problemelor legate de datori