Cântă în Ansamblul Doruri Argeşene şi în Grupul vocal Armonia al Centrului Cultural Piteşti dar cea mai mare pasiune a sa este portul popular. Are o adevărată colecţie de costume tradiţionale şi face minuni atuci când vine vorba de recondiţionarea iilor, fotelor şi maramelor.
S-a îndrăgostit de portul popular pe la vârsta de 8 ani, când a îmbrăcat pentru prima dată un costum tradiţional.
“Eram în clasa a II-a şi urma să merg la un la o serbare. Mi-aduc şi-acum aminte că aveam de cântat celebra piesă a Mariei Lătăreţu “Mai ţii minte, măi dragă Mărie”. Eram tristă că n-aveam şi eu un costum popular pe măstura mea. Mama, pricepută în ale croitoriei, a găsit repede soluţia. A luat câteva feţe de masă şi şervete cu modele folclorice, cusute pe etamină sau ţesute, aşa cum se purau pe vremea aceea, şi, din câteva mişcări, mi-a făcut un costumaş popular pe dimensiunile mele. A fost pentru mine o bucurie imensă să mă văd cu staiele alea minunate. Mi-aş fi dorit să nu le mai dau niciodată jos, atât eram de mândră de ele.”, spune cea care, după multele diplome obţinute la festivalurile de folclor, câştiga, la 19 ani, premiul I al prestigiosul concurs interjudeţean de interpretare ţinut la Râmnicu Vâlcea, “Talente Folclorice”.
Dragostea pentru muzica şi portul popular a însoţit-o de-a lungul anilor deşi a lucrat în meserii care n-au avut de-a face cu floclorul. A absolvit o şcoală medie de contabilitate şi timp de 29 de ani a fost contabilă la o agenţie loto. A urmat şi cursurile unei şcoli postliceale de chirurgie iar de 11 ani face este specialistă în reflexoterapie. În tot acest timp a cântat în mici spectacole şi pe la nunţi dar a rămas fidelă cântecului popular şi portului naţional.
“Întotdeauna am iubit ceea ce este legat de tradiţiille noastre româneşti şi cred că o să fac asta până la moarte.”, spune interpreta.
|
Din reflexoterap