În ciuda notorietăţii, patronul OTV nu are nicio şansă să valorifice acest avantaj fără un partid în spate. Sursa: Foto: Libertatea
În urmă cu aproape un an, patronul OTV, Dan Diaconescu, anunţa la ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei că îi va lăsa televiziunea fiicei sale şi el va intra în politică. Şi, mai mult decât atât, că va candida la Preşedinţie.
Scandalul şantajării unor oameni de afaceri nu i-a dăunat, ci i-a servit drept platformă de lansare, acaparând simpatia populaţiei, fapt de care a încercat să profite pentru a o transforma în intenţie de vot prin implicarea sa în politică. Lipsa sa de experienţă în domeniu l-a făcut să băjbâie în încercarea de a încropi un partid cu el pe post de lider-locomotivă, în prezent optând pentru soluţia luării la pachet a unui partid gata făcut.
Modelul Becali
Încătuşat, plimbat prin faţa camerelor ca un delicvent, cel care ar fi trebuit blamat de populaţie, pentru presupusa şantajare a unor oameni de afaceri, s-a bucurat de un efect invers. Ca şi în cazul lui Gigi Becali, ajuns europarlamentar pe fondul unei reacţii de simpatie a populaţiei la stilul mai puţin ortodox în care a găsit să-şi facă dreptate în faţa unor hoţi de maşini, Diaconescu are toate şansele să ajungă în legislativ, profitând de valul de simpatie al propriilor telespectatori, între ţinut prin desele sale emisiuni la propriul post.
"Au mai trecut şi alţii prin prizonierat politic. Credeam că le ştiu eu pe toate însă abia acum m-am convins cum este ţara asta, cum este condusă şi de către cine. Am hotărât formarea unui partid politic, care, probabil se va numi Partidul Poporului Român. De asemenea, doresc să vă anunţ oficial că voi candida la alegerile prezidenţiale", anunţa anul trecut Diaconescu.
Un partid numit dorinţă
Şi s-a ţinut de cuvânt. A încercat să creeze şi să înregistreze un partid în două rânduri. Şi