Implicat de şapte ani în proiectele Fundaţiei William Tyrrell, va pleca peste hotare pentru a se forma ca bucătar.
Antonio Mangiru a intrat în Fundaţia William Tyrrell mai întâi ca beneficiar, în vara lui 2004. A învăţat tainele limbii engleze de la cei care urmau să-i fie colegi şi treptat a îndrăgit voluntariatul. În scurt timp avea să lucreze cu micuţii rromi din Slatina, vizaţi de acţiunile fundaţiei. „Aveam 13 ani când am venit în centru. Nu m-am înscris pentru a face voluntariat, nu acesta era scopul meu, dar cu timpul am considerat că trebuie să fac ceva pentru cei din jurul meu, să ajut copiii defavorizaţi din comunitate“, povesteşte Antonio. Vreme de şapte ani, tânărul care a absolvit anul acesta liceul, a participat la numeroase acţiuni de voluntariat. S-a împărţit între misiunea sa şi şcoală. Centrul i-a fost a doua casă. Deşi a vânat independenţa financiară şi a cochetat cu gândul de a-şi căuta un job de data asta plătit, Antonio nu a renunţat la prima sa dragoste. „Am ales să fac voluntariat pentru că mi-a plăcut şi din dorinţa de a-i ajuta pe cei din jurul meu care au nevoie de mine. Chiar dacă nu mi-am luat salariul la sfârşit de lună, am fost recompensat pe alte planuri. De exemplu am cunoscut voluntarii englezi şi am avut astfel ocazia de a cunoaşte alte gândiri. Nu pot spune că nu m-am gândit să mă angajez, am făcut-o dar în cele din urmă tot aici am rămas“, spune Antonio.
Bucătar la şcoala de vară
Acum a venit timpul ca tânărul voluntar să renunţe să se mai gândească la cei din jurul său, ci mai mult la el. Pentru că a absolvit liceul şi de curând a descoperit cât de mult îi place să gătească, Antonio visează deja la o carieră de bucătar-şef la un restaurant cunoscut din Anglia. „Anul trecut, în vară, am realizat că îmi place să gătesc datorită unui băiat, bucătar şef. De fapt, mie dintotdeauna mi-a plăcut să urmăresc