"În vederea consolidării consensului apărut în urma dezbaterii publice din 15 iulie, referitor la diametrala Berzei-Buzeşti, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) au hotărât implementarea unor soluţii pentru protecţia monumentelor istorice şi valorilor de patrimoniu construit şi pentru demararea unui proces de abordare integrată a aspectelor sociale, economice, de circulaţie, mediu natural şi construit", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.
Astfel, în cazul Halei Matache s-a decis păstrarea amplasamentului actual, "fiind dispuse măsuri de conservare şi punere în siguranţă până la demararea unui proces de restaurare a monumentului istoric".
În cazul întocmirii proiectului tehnic de infrastructură se va ţine cont de păstrarea poziţiei căii de rulare pe partea de est a Halei Matache, "prin diminuarea nesemnificativă a benzilor de circulaţie, cu respectarea profilului de patru benzi auto şi două de tramvai".
Proiectarea trotuarului de vest prin porticul Halei va fi făcută în conformitate cu proiectul tehnic final. De asemenea, canalul colector va fi deviat din poziţia actuală sub Hala Matache, în zona circulaţiei auto.
"Se instituie un moratoriu de două luni privind lucrările de construire în zona sensului giratoriu de la intersecţia străzii Mircea Vulcănescu cu strada Berzei, cu excepţia lucrărilor tehnico-edilitare, îndeosebi referitoare la canalul colector şi la linia de tramvai", a precizat municipalitatea.
"În vederea consolidării consensului apărut în urma dezbaterii publice din 15 iulie, referitor la diametrala Berzei-Buzeşti, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) au hotărât implementarea unor soluţii pentru protecţia monumentelor istorice şi valorilor de patrimoniu construit şi pentru demararea unui pr