Ce cunoaştem bine, nu ne sperie. Ce iubim, respectăm. Pădurea, o lume complexă, bogată şi prea puţin cunoscută poate deveni o adevărată şcoală pentru un viitor comportament respectuos.
Pădurea Pedagogică, noul proiect Tăşuleasa Social, a fost lansată pe 30 iulie la sediul asociaţiei din judeţul Bistriţa Năsăud, în apropiere de Pasul Tihuţa, un eveniment la care au participat peste 100 de tineri voluntari ai asociaţiei. Ea se întinde pe o suprafaţă de trei hectare şi conţine 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înţeleagă rolul apei curate în natură, relaţia apei cu oamenii şi pădurea, dar şi felul în care aceste trei elemente coexistă. Modelul propus de Tăşuleasa Social, care poate fi preluat şi de alte organizaţii, este un loc în care tinerii şi copiii de peste 10 ani vor putea acumula cunoştinţe practice despre mediu, într-un mod jucăuş şi prietenos. Staţia de tratare şi de epurare a apei nu foloseşte niciun compus chimic, iar tinerii pot vedea cum apa care iese din fosa septică devine apă pură. Pădurea Pedagogică a fost construită de voluntarii Tăşuleasa Social în parteneriat cu Coca-Cola HBC România.
Ne-au vorbit despre acest proiect Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Tăşuleasa Social, Liliana Matasariu, profesor de geografie şi elevele Irina Rucsandra Ţucă şi Ana Ciocănel de la Colegiul Naţional Sf. Sava din Bucureşti. Mihaela Dedeoglu în dialog cu Alin Uhlmann-Uşeriu, Liliana Matasariu și elevele Irina Rucsandra Ţucă şi Ana Ciocănel
Ce cunoaştem bine, nu ne sperie. Ce iubim, respectăm. Pădurea, o lume complexă, bogată şi prea puţin cunoscută poate deveni o adevărată şcoală pentru un viitor comportament respectuos.
Pădurea Pedagogică, noul proiect Tăşuleasa Social, a fost lansată pe 30 iulie la sediul asociaţiei din judeţul Bistriţa Năsăud, în apropiere de Pasul Tihuţa, un eveniment la care au participat peste 100 de tin