În aşteptarea fondurilor de la UE, Parcul Tineretului din Hunedoara a fost abandonat. Primăria Hunedoara a obţinut o finanţare nerambursabilă de 1,5 milioane de lei, de la UE, pentru modernizarea zonei.
Mizeria şi urmele actelor de vandalism au prins rădăcini în două dintre cele trei mari parcuri din municipiul Hunedoara.
În aşteptarea începerii lucrărilor la proiectul de modernizare a Parcului Tineretului, locul a fost adus la stadiul de teren viran. În zona care aşteaptă de aproape trei ani să fie modernizată cu ajutorul fondurilor de la Uniunea Europeană, doar sălciile, pinii şi tufele de trandafiri mai amintesc de ceea ce trebuie să fie un parc.
În rest, aleile, băncile, coşurile de gunoi şi cele câteva balansoare pentru copii au capitulat sub povara degradării şi a distrugerilor, iar gardul viu, neîngrijit, s-a transformat în stufăriş. În centrul parcului continuă să troneze mormanul de fier vechi şi beton, o rămăşiţă a unei vechi fântâni arteziene care nu a funcţionat niciodată.
FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage
REPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari
FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara
Cu excepţia duminicii, când merg la biserica ridicată recent, care ocupă o porţiune semnificativă a Parcului Tineretului, hunedorenii au început să evite zona. „Nu prea vin aici, pentru că nu este niciun loc de joacă pentru copii. De aceea, prefer să merg cu nepoţii în Parcul Corvin şi în Parcul Copiilor, unde încă se mai pot juca pe leagăne şi se pot da în topogane”, a spus Virginia Urse, o hunedoreancă venită ieri, la biserica din parc, cu nepoţii.
Construcţii ilegale
La fel ca Parcul