Deşi spun că nu se opun modificărilor din proiectul noului Statut al Poliţistului, interpreţii -ofiţeri din MAI nu ar mai alege hainele militare.
Mult anunţatele modificări ale Statutului Poliţistului par să aibă o rezonanţă destul de puternică în rândul interpreţilor care lucrează în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Cei mai mulţi dintre aceştia consideră că ei şi-au adus contribuţia artistică la imaginea ministerului în ţară şi peste hotare. Chiar dacă unii au lucrat foarte puţin la o secţie sau un post de Poliţie, consideră justificată activitatea depusă până acum. În cazul în care ar fi puşi în situaţia de a alege între cariera artistică şi cea de poliţist sau jandarm, cei mai mulţi ar prefera să lase uniforma.
Cântăreţi cu program de lucru de opt ore
Sunt unii, precum Lupu Rednic, de exemplu, care nu par însă să fie afectaţi de modificări şi spun că se vor conforma deciziei luate de MAI. "Dacă domnul ministru sau cei din conducere decid ceva, eu sunt de acord cu ei", susţine Rednic. Cântăreţul este rapsod şi ofiţer în acelaşi timp. O perioadă scurtă de timp, în anul 2008, el a fost chiar directorul Centrului Cultural al MAI, sub tutela căruia se află şi Ansamblul "Ciocârlia". "Acum sunt la Biroul Tradiţii şi Educaţie. Nu am treabă cu Ansamblul", susţine Lupu Rednic. El spune că respectă programul de lucru de opt ore. "Mai plecăm şi în teritoriu, dar cu acordul şefului", a adăugat artistul.
"Generalul" Gheorghe Turda
Pe de altă parte, subcomisarul Adina Maftei, comandant al Centrului Cultural al MAI, susţine cauza Ansamblului "Ciocârlia" şi a artiştilor încadraţi ca poliţişti ori jandarmi la diferite inspectorate din ţară. Interpretă de muzică populară, Adina Maftei spune că instituţia culturală a MAI a avut rolul ei: "Chiar dacă sunt artişti, ei au şi pregătire de specialitate". Centrul Cultural al MAI are înregistraţi cântă