Orase glorioase altadata, in valtoarea istoriei au fost distruse, chiar de mai multe ori. Printre orasele infloritoare, care s-au pierdut in istorie amintim Babilon, Cartagina, Herculaneum sau Palenque.
Razboiul, cataclisme naturale sau alte cauze au demonstrat ca un oras nu poate dura pentru o vesnicie, conform Aol Travel.
Va prezentam cateva orase pierdute in negura istoriei, dar pe care le putem vizita si astazi.
Babilon, Irak
Construit in jurul anului 2500 i.Hr., Babilonul a devenit un mare centru al lumii mesopotamiene, 500 de ani mai tarziu, cand Hammurabi, primul rege al Imperiului Babilonian, l-a facut capitala acestuia. Orasul a fost distrus in secolul al VI-lea i.Hr. de catre asirieni si apoi a fost lasat sa cada in ruina, in secolul al II-lea i.Hr., in urma decesului lui Alexandru cel Mare.
Ruinele Babilonului evoca imagini ale unui trecut biblic: marele Turn Babel, frumoasele gradini suspendate. Doar cei mai indrazneti turisti viziteaza in prezent Babilonul, situat la 85 de kilometri de Bagdad.
Taxila, Pakistan
Fondat de un rege indian undeva in jurul secolului al VII-lea i.Hr, orasul Taxila dezvaluie povestea a trei orase pierdute. Primul a fost construit pe un deal, cunoscut mai tarziu ca Mound Bhir. In Vechiul Testament, orasul a fost pierdut si noul Taxila, cunoscut ca Sirkap, a fost construit de greci.
Acesta a avut o perioada de inflorire in domeniul filosofiei si a artelor, continuand sub numele de Kushans si apoi ca Sirsukh. In cele din urma, orasul a fost pierdut, in vremea hunilor, din secolul al VI-lea, cand a fost distrus si a devenit o ruina. Astazi se gaseste la 29 de kilometri de Islamabad.
Palenque, Mexic
La poalele muntilor Chiapas, in sud-vestul Mexicului, Palenque reprezinta o comoara arheologica regasita. Orasul se pare