Jurnalistul belgian Danny Huwé, ucis la 25 decembrie 1989, va fi comemorat mâine la Bucureşti. La evenimentul de aducere aminte, care va avea loc în Piaţa Danny Huwé (fosta Răzoare), cu începere de la ora 18.20, şi-a anunţat participarea ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke.
Danny Huwé avea 46 de ani în 1989 şi lucra la postul de televiziune belgian VTM (Vlaamse Televisie Maatschappij). El a fost fost ucis în timp ce filma cadre în zona fostei Pieţe Răzoare (actuala Piaţă Danny Huwé). Documentele din Dosarul Revoluţiei au arătat că Huwé a fost împuşcat la 25 decembrie 1989 de un lunetist din Comandamentul Trupelor de Grăniceri, fiind confundat cu un terorist. Petre Teacă era la vremea aceea comandantul trupelor de grăniceri. La trei zile de la moartea lui Huwé, Teacă a fost avansat de Ion Iliescu la gradul de general-maior, pentru realizările din timpul Revoluţiei.
Danny Huwé a fost împuşcat în cap şi a murit pe loc. Alături de el se mai aflau doi cameramani şi o tânără asistentă de sunet. Aceştia s-au refugiat în carul de reportaj şi au aşteptat acolo timp de câteva ore, până când au putut să iasă şi să scape nevătămaţi din canonadă.
Danny Huwé a fost împuşcat în cap de către militarii români
Cine a fost Danny Huwé?
Despre ziariştii străini care au transmis în direct Revoluţia Română, Sergiu Nicolaescu a declarat într-un interviu pentru „Adevărul" că „erau un pic agenţi". Cât de agent era Danny Huwé?
Louis van Dievel, unul dintre colegii lui Danny Huwé, a scris în 2009, la 20 de ani de la moartea jurnalistului în Revoluţia Română, un editorial emoţionant. Despre pasiunea lui Danny pentru maşinile vechi, despre nesfârşitele glume de redacţie, despre ţigările sudate şi sticlele de şampanie pe care le destupau după zile de muncă ce se încheiau dincolo miezul nopţii.
La finele anului 1989, redacţia televiziun