Tehnicianul medieşenilor a explicat cum a reuşit să facă din Gaz Metan o formaţie care e aproape de o calificare istorică în grupele Ligii Europa. Pustai s-a născut pentru a preda! Acum, îi învaţă fotbal pe elevii săi, dar a fost şi profesor de matematică.
„Adevărul": Cum a fost trecerea de la profesor de matematică la antrenor?
Cristi Pustai: Eu am terminat Facultatea de Matematică, dar am şi jucat fotbal. Antrenoratul vine ca o continuitate a carierei fotbalistice. Am reuşit să termin şcoala de specialitate, iar o perioadă am fost jucător-antrenor la Chimica Târnăveni.
Ştiu că, la un moment dat, aţi renunţat la cariera pe banca tehnică. De ce?
Am vrut să ies din mizeria fotbalului românesc, scârbit după un meci cu FC Bihor. Atunci, noi am retrogradat, după ce arbitrul a fluierat doar într-o direcţie. Am stat departe de fenomen trei ani, timp în care m-am dedicat meseriei de profesor de matematică la un liceu din Mediaş.
Cum de aţi revenit?
Iniţial, nu mai aveam de gând să mă întorc. După o discuţie cu Cornel Drăguşin însă, am decis să revin. El a fost cel care m-a convins că pot face performanţă ca antrenor.
Care este secretul succesului la Mediaş?
Filosofia mea este simplă. La mine, cel mai bun, cel mai în formă va face parte din primul „11". La mine, nu merg pilele. La Gaz Metan nu vine niciun jucător fără să-l văd eu. Nu discut niciodată cu impresarii fotbaliştilor care urmează să vină la echipă pentru a nu lăsa loc de interpretări.
Soţia este şi psiholog. I-aţi cerut vreodată ajutorul când echipa traversa momente mai grele?
Niciodată. Chiar dacă de multe ori era necesar, nu am vrut să apelez la ea, fiindcă ar fi greu să lucrăm împreună.
„Dubla" cu Austria Viena este cea mai mare provocare a carierei?
Vor fi două meciuri ca oricare altele. Eu mă feresc de superlative, iar totul depinde