Oamenii de ştiinţă din întreaga lume s-au întrecut în ultima perioadă în realizări care ar putea schimba modul în care ne raportăm la viaţă. Săptămâna trecută, ei au anunţat leacul-minune care ar putea trata aproape orice boală, de la gripă la SIDA, dar şi tatuajul de dimensiuni reduse care monitorizează inima şi creierul. Pe lângă acestea, trei descoperiri şi invenţii recente ar putea modifica stilul nostru de viaţă.
Salate proaspete după câţiva ani
Cercetătorii americani de la Universitatea din Minnesota au descoperit o substanţă care poate ţine mâncarea proaspătă mai mulţi ani. Conservantul alimentar, numit bisin, a fost obţinut din bacterii inofensive şi poate distruge bacteriile letale pentru durata de valabilitate a mâncărurilor: E. coli, salmonela sau listeria. Bisin ar putea fi folosit şi în conservarea de lungă durată a vinului sau a sosurilor de salată. Mai mult, oamenii de ştiinţă citaţi de „The Daily Mail" susţin că unele mâncăruri vor putea fi ţinute în spaţii normale, şi nu în frigider.
Microbiologul Dan O'Sullivan, cel care a descoperit conservantul, susţine că bacteria „este mult mai bună decât orice altceva". „Nu distrugem componenta nutrientă pentru că nu adăugăm un chimical, ci un ingredient natural." Cercetătorii sunt deja în discuţii cu producătorii din industria alimentară, iar primele preparate cu termen de valabilitate prelungit sau nelimitat ar putea apărea peste trei ani.
Airbaguri pentru telefoanele mobile
În domeniul telefoniei, gigantul online Amazon a anunţat că lucrează la un airbag pentru mobile. Şeful companiei, Jeff Bezos, afirmă că telefoanele ar putea fi protejate împotriva căderilor de mici arcuri sau de un jet de aer care va schimba direcţia telefonului în cădere, protejând ecranul. Tehnologia ar putea fi aplicată doar dacă în interiorul telefoanelor ar fi montaţi senzori care ar semnala airbagu