Ediția electronică a ziarului The New York Times relatează povestea unei americance însărcinată cu gemeni care, îngrijorată că și-ar putea neglija primul copil în urma apariției celor doi bebeluși, a renunțat la unul. Ginecologii americani trag un semnal de alarmă: astfel de cazuri se înmulțesc. Sursa: Reuters
Jenny, americanca de 45 de ani care a ales să facă jumătatea de avort, se chinuise şase ani să rămână însărcinată. Cheltuise deja mii de dolari pe inseminări artificiale, injecţii de stimulare a ovulaţiei sau alte proceduri medicale. După ce a rămas gravidă și a aflat că are gemeni, a decis să renunţe la unul dintre cei doi fetuşi perfect sănătoşi, în a 14-a săptămână de sarcină.
"Lucrurile ar fi fost diferite dacă eram cu 15 ani mai tânără, dacă aveam o situaţie materială stabilă sau dacă nu mai aveam copii. Dacă aş fi avut aceşti bebeluși în mod natural, poate că n-aş fi renunţat la unul, crezând că aşa a fost să fie şi nu trebuie să că nu trebuie să strici ordinea asta. Dar noi am creat sarcina asta într-un mod artificial, într-o eprubetă, alegând donatoarea de ovule. Cumva, a opta pentru câţi copii păstrezi din toate ovulele care au reuşit este doar o altă alegere pe lângă celelalte", le-a spus Jenny jurnaliştilor de la "The New York Times".
"Nu vreau să-mi neglijez copiii"
Decizia americancei a fost susţinută şi de soţul ei, împreună cu care are deja un băieţel. Când a aflat că are gemeni, Jenny s-a gândit că doi bebeluşi ar stoarce-o de puteri, astfel n-ar mai avea timp deloc pentru primul copil şi nici nu i-ar putea oferi tot ce-i trebuie: "Să renunţi la un copil este un lucru rău. Dar e şi mai rău să-ţi neglijezi copiii şi să nu-ţi permiţi să le dai ce-şi doresc".
Megasarcinile
Jurnaliştii de la "The New York Times" mai notează că, pentru ca o inseminare să fie reuşită, medicina reproductivă a produs un paradox: oferă