Reţetă de monitorizare a gradului de infestare cu ţânţari la Slatina: se iau şase angajaţi ai societăţii concesionare a serviciului de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare, se aşează pentru două ore după apusul soarelui în spaţii deschise şi se contabilizează înţepăturile.
Dacă respectivii cobai prezintă peste cinci înşepături, zona prezintă grad mare de infestare. Şi, surpriză: au fost ciuruiţi, iar rezultatul impune o nouă stropire. O nouă stropire costă, aşa că SC Coral Impex a solicitat primăriei suplimentarea fondurilor alocate prin contract cu încă 564.696 lei, în situaţia în care suma maximă prevăzută pentru acest an a fost de 424.101,50 lei. Consilierii locali s-au amuzat de situaţia prezentată, dar au aprobat suplimentarea sumei până la 700.000 de lei.
Potrivit situaţiei Coral, zonele puternic infestate sunt Grădişte- Aleea Oltului, Parcul Piteşti, Parcul Eugen Ionescu şi cartierul Satu Nou. Contravaloarea lunară a unei dezinsecţii în municipiu se ridică la 41.400 lei.
Societatea de salubrizare precizează că, alături de cobaii umani, au mai fost utilizate pentru monitorizare şase insectocutoare şi şase staţii speciale, condiţia stabilirii unui grad mare de infestare a zonei fiind pentru acestea captarea a cinci insecte, dar într-un interval de 12 ore.