La Neptun vin familii, dar şi tineri mai puţin amatori de beţii. Hotelurile n-au fost renovate de 20 de ani, însă plaja sclipeşte de curăţenie. Sursa: CRISTINA LICASursa: CRISTINA LICASursa: CRISTINA LICASursa: CRISTINA LICA
1 /.
Liniştea, nu distracţia este prioritate în fosta "perlă a litoralulului românesc". Stă prost la capitolul arhitectură, cu hoteluri şi restaurante nerenovate de 20 de ani, dar, faţă de alte staţiuni din sud, are cea mai îngrijită plajă, apă "în trei nuanţe" şi multă vegetaţie.
Plaja "La steaguri" face toţi banii
De cum intri în Neptun, te răscoleşte nostalgia: pe o parte - blocuri cenuşii de două-trei etaje, câteva pictate în verde sau portocaliu aprins, flancate de copertine din plastic şi transformate în hoteluri, iar de cealaltă parte - restaurante şi hoteluri vechi, în culori prăfuite, cu balcoane din sticlă şi zăbrele la geamuri, cu stelele şi literele de pe firmă mâncate - vestigii ale "Epocii de aur".
Cei trecuţi de a doua tinereţe deplâng strălucirea de altădată a hotelurilor Romanţa, Doina, Clăbucet, Caraiman, Dacia sau Belvedere, în timp ce tinerii le catalogheaza scurt comuniste.
În contrast cu aspectul bătrânicios al staţiunii, plaja "La steaguri" este una din cele mai frumoase de pe întreg litoralul: curată, cu nisip fin, umbreluţe exotice din paie, şezlonguri elegante şi baldachine, apă limpede, fără urmă de alge.
Alternativa la discoteca tineretului
Un şezlong costă între 10 şi 20 de lei, dar, dacă vrei să-ţi întinzi cearşaful sau rogojina, în spiritul tradiţiei, nu ai voie "să spargi" zona şezlongurilor. Fie mergi aproape de mal şi te instalezi în buza apei, fie rămâi în capătul plajei, aproape de trotuar.
Odată instalat însă, ai garanţia liniştii: muzica de la radio răsună discret, fără să acopere valurile care se sparg la