Religia musulmana este definita prin islam, cuvant care inseamna pace, iar cuvintele din cartea sfanta a acesteia, Coranul, ii indeamna pe credinciosi "pe calea Domnului". Insa exista si o minoritate a musulmanilor, care considera ca "trebuie sa lupte impotriva necredinciosilor" prin intermediului jihadului, "razboiul sfant".
Oamenii intreaba: "Cum poate fi islamul o religie a pacii?", cand Coranul cere musulmanilor sa-i omoare pe "necredinciosi" si promite paradisul pentru musulmanii care mor "ucigand necredinciosii"; cand atentatorii sinucigasi se duc sa ucida oameni nevinovati; si cand auzim foarte rar despre musulmani moderati, care sa vorbeasca impotriva extremistilor, adepti ai aceleiasi religii islamice, scrie Saleem Ahmed, doctorand la Universitatea din Hawaii, in publicatia Spirituality and Religion.
Dar cum poate fi islamul o religie de razboi, in cazul in care, Coranul spune: "Invita-i pe toti pe calea Domnului cu intelepciune si prin indemanare minunata si discuta cu ei in maniera cea mai eleganta" si afirma ca musulmanii pot manca si se pot casatori cu "oamenii Cartii" (evrei, crestini si alti credinciosi ai Fiintei vesnice).
De fapt, Coranul afirma ca Dumnezeu a trimis soli in toata lumea, iar toti trebuie sa fie respectati in mod egal. Sa fim sinceri. La fel ca in Vechiul Testament, ambele versete despre pace si razboi exista in Coran, textul sacru musulman.
Trebuie remarcat faptul ca mesajul de spiritualitate al lui Mahomed (intemeietorul religiei islamice - n.r.) a ramas neschimbat.
In timp ce musulmanii, in general, urmeaza calea pacii din Coran, o minoritate, incluzand talibanii si Al-Qaida urmeaza calea razboiului, pentru a "lupta impotriva necredinciosilor, pentru a remedia nedreptatile si a deveni martiri prin intermediul jihadului (razboiul sfant)".
Coranul afirma ca adevar