De cele mai multe ori, oamenii preferă să aleagă o slujbă mai bine plătită, dar care nu-i face fericiţi, în defavoarea uneia mai uşoare, arată un sondaj realizat de Universitatea Cornell (Statele Unite).
Studiul la care au participat 2.500 de persoane a oferit două opţiuni respondenţilor, scrie presa britanică. Puşi să aleagă între o slujbă plătită cu 57.000 de euro pe an, cu un program lejer, care le-ar permite şapte ore de somn, şi una de 100.000 de euro, dar care le-ar oferi doar şase ore pentru odihnă, participanţii la studiu au ales a doua variantă. Rezultatele au arătat că cei mai mulţi angajaţi pun odihna pe planul secund şi aleg slujbele din care pot câştiga bani mai mulţi, fără să ţină cont de alţi factori.
Principalul motiv invocat de cei intervievaţi a fost faptul că o slujbă bine plătită le oferă un sens în viaţă şi un statut social ridicat. De asemenea, alţii au afirmat că mai mulţi bani le-ar face familia mai fericită. Astfel, fericirea şi liniştea personală sunt puse pe planul secund.
„Rezultatele noastre sugerează că, dacă guvernele creează politici publice bazate pe sondajele realizate de ele, s-ar putea ajunge la impunerea unor măsuri care se opun opiniilor majorităţii despre fericire", a conchis cercetătorul Rees-Jones.