O combinaţie între tenis şi badminton, squash-ul este considerat un sport al elitelor, apărut în Franţa, în secolul al XV-lea. De şapte luni, în oraşul de sub Tâmpa se poate practica un sport exclusivist, destinat în special persoanelor cu o bună situaţie materială.
Singura sală de squash de la poalele Tâmpei a fost deschisă la sfârşitul lunii ianuarie şi se situează pe strada Carpaţilor nr. 93A. Prea puţin cunoscut în România, squash-ul este un mijloc activ de petrecerea a timpului liber şi de menţinere într-o formă de invidiat.
Acest sport este recomandat pentru combaterea sedentarismului şi a obezităţii. După o oră de practicat acest sport la intensitate maximă se ard circa 1.200 de calorii. Facând o comparaţie, prin alergarea pe bandă, timp de o oră, se consumă doar 300 de calorii. Squash-ul este un sport perfect pentru tonifierea musculară, îmbunătăţirea reflexelor şi cel mai important, remediul ideal pentru stresul cotidian.
Baza sportivă de pe Carpaţilor a fost ridicată de la zero în aproape patru luni. Dispune de două terenuri de squash, două vestiare cu duşuri, un bar şi zece locuri de parcare. Tariful pentru o oră ajunge la 50 de lei/teren, dar în acest preţ pot juca squash până la zece persoane, maximum două în acelaşi timp, fiind incluse în preţ rachetele şi mingile. În momentul de faţă, amatorii de squash pot practica acest sport în fiecare zi, inclusiv duminica, în intervalul orar 15.00 - 23.00. Pentru detalii şi rezervări se poate accesa site-ul www.squash-brasov.ro.
Un nou sport olimpic
Dimensiunile unui teren de squash sunt de 9,75 m lungime şi 6,4 m lăţime. Acesta are patru pereţi, iar cel din faţă are o linie de aut la înălţimea de 4,57 metri. Orice minge care depăşeşte acest marcaj este considerată în afara suprafeţei de joc. În zilele noastre, squash-ul a ajuns să fie practicat în peste 188 de ţări şi să se găsească p