Ţipetele, hohotele de râs, stropelile cu apă de la cişmele, dansurile şi jocurile au amuţit în curtea Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Tabăra de Creaţie Vara pe Uliţă, unde timp de şase săptămâni a fost centrul copilăriei, s-a încheiat. Dar povestea merge mai departe.
Aproape o mie de copii s-au bucurat de minunatele daruri ale satului românesc din inima Bucureştilor. Sub blânda şi atenta îndrumare a meşterilor populari sau a profesorilor coordonatori, copiii au desenat, au lucrat în lut, au ţesut, au fotografiat, au creat păpuşi sau marionete, au sculptat în lemn, au îngrijit grădina de legume, au pictat icoane, s-au jucat jocurile copilăriei de altădată. În perioada 4 iulie – 13 august, vacanţa mare s-a mutat la Muzeul Satului, la cea de a 19-a ediţie a Taberei de Creaţie Vara pe Uliţă, coordonată de doamna dr. Aurelia Cosma.
Pe lângă toate celelalte activităţi, poate cea mai frumoasă surpriză făcută copiilor anul acesta la Vara pe Uliţă a fost Căsuţa din Poveşti.
Un vis mai vechi devenit realitate prin sprijinul extraordinar şi entuziast al doamnei Paulina Popoiu, directorul general al muzeului, şi colaborarea prietenească dintre Jurnalul Naţional şi Editura Curtea Veche. Un vis foarte frumos care s-a materializat şi datorită minunatei doamne a scenei româneşti, actriţa Rodica Mandache, care în fiecare vineri, alături de studentele sale, ne-a învăţat despre frumuseţea şi dulceaţa limbii române şi ne-a adus în Căsuţa din Poveşti personaje minunate din cărţile copilăriei.
Pentru că poveştile fascinează întotdeauna, Căsuţa din Poveşti le-a propus copiilor să devină ei înşişi creatori, iar cele mai frumoase dintre poveşti au fost premiate pe loc cu cărţi. Premiile cele mari vor fi locuri gratuite în tabăra de anul viitor şi, cel mai cel, dramatizarea celei mai reuşite dintre poveşti, „sarcină” care îi revine doamn